lördag 24 september 2022

Kappsegling Lagunen 24 Sep

Kappsegling, Den första Lördagsseglingen av tre i Lagunen. Två race med en kort paus emellan. Svagare vindar från sydost på 5-6m/s. Vi gjorde en bra start i första racet med bra timing samt hyfsat fri vind på babords bog som vi startade på med kurs mot 1:an. Code 0 satt så den rullades ut på babords bog efter rundning. Vindvinklen är för hög för seglet men vi hade inget val annat än att köra på men självklart gick vi inte lika rakt på som spinnakerbåtarna.
Gipp för att komma på kurs mot märket som rundades om babord. Därefter lite ordentlig segling med härlig kryss ner till mållinjen igen med bra fart då det ökat till 7m/s. 

Starten på race 2 blev sådär eftersom den kom helt utan förvarning och vi hade ingen vidare koll på klockan för att tima starten så vi kom iväg rätt sent. Det mojnade av rätt mycket också efter start så inte jättehög fart heller. Vi hade bytt till Gennaker nu för att prova om vi kunde gå brantare mot märket men nej. Vindvinklen låg på 15-160 grader. Det är spinnaker som gäller då. Vi körde på Gennakern och gippade på nästan samma ställe som tidigare mot märket och rundade. Därefter kryss och sen tillbaka med lite mer skiftande vind denna gång mellan 4-8m/s. Båda två racen blev närmast identiska för oss om man tittar på kurs och antal slag. Vi vet att spinnaker är nästa sak att lära för oss som team.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar