tisdag 7 juni 2022

Skotpunkter för focken

Bild 1
Bild 1 visar hur jag har haft focken skotad. Precis ens med vanten men det ger en ganska kraftig buk. Sannolikt denna skotning som slog ner oss trots revad stor vid kappseglingen den 25:e Maj vilket fick mig att börja fundera på varför. Samt så fick jag en del vänliga kommentarer av klubbkompisar som vi var ute och träningsseglade med efter den 25:e om varför vår fock bukade så mycket. Jag började fundera på detta.

 

Bild 2
Bild 2: Här har jag förvisso flyttat skotet bakåt men soft shakle samt knut förlänger det hela och drar inte inåt/neråt

 

Bild 3
Bild3: Här är soft shakle och knut borta, En större del av focken kan skotas inåt och neråt på ett annat sätt.

Bild 4: Hyfsat mycket planare och styvare fock än bild 1. Sån skillnad i båten gällande fart samt så klart krängning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar