tisdag 7 juni 2016

Nya storseglet

Det var väl ca en månad sen jag första gången hissade det nya storseglet. Det var rejält styvt och relativt svårt att rulla in för hand den sista metern. När jag hissade seglet kom ett par förbi på bryggan och frågade om det var nytt. Ja, svarade jag. "Det hörs" svarade de. Lite kul. Seglingsmässigt har jag inte hunnit med att prova det i annat än mycket svaga vindar så jag kan inte säga så mycket om det än. Rent formmässigt ser man ju visuellt den markanta skillnaden på spikrak och stum duk jämfört med det gamla seglet som hade en rejäl buk även om man spände upp det till max längs med bommen. Lärde mig också att Selden har ritning över all sina riggar och man kan få ut dessa genom att ange det nummer som är instansat i riggen längst ned på riggen. Segelmakaren fixade detta och gav mig en pdf. Alltid bra med orginaldata.  
Stumt och styvt
Ritningen för min rigg
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar