tisdag 13 oktober 2015

Lagunen Kappsegling 2015-09-26

Kappsegling igen och vädergudarna visade oss nåd med en prognos på 3-8 m/s från väst som skulle periodvis öka till 10m/s. Vi tog en klockren start här med endast 10sek kvar till mållinjen då startsignalen ljöd. Vi hade således bra kontroll på placering av båten.
Det var ganska trångt vid lovarts flaggan och det såg ut ett tag som vi skulle krocka med en annan båt som kanske inte riktigt visste hur de skulle hantera situationen då man ska ge företräde vid märket. Vi gav dem högt och ljudligt råd att falla av. Vilket de gjorde. Banan var därefter rätt odramatiskt med två varv runt om ett av våra fasta märken även kallat Lagunen 8. Detta innebar klassisk kryss-läns bana.   

 Även i andra racet så satte vi starten klockrent och med den vind som var då fick vi verkligen jobba för att nå första märket som var den gröna bojen utanför hamn. Därefter ner till en Nordprick som rundades om båtens barbods sida. Fältet fortsatte norrut men vi slog ner söderut för vi fick väldigt ostabil vind efter de andra båtarna. Vi gick långt söderut innan vi börja ta oss upp till märket. Väl i position fick vi slå två gånger till innan vi kunde runda. Därefter ner till samma Nordprick och sen i mål via rundning av den gröna bojen igen. 

Dagens gastar var 2 kamrater som jobbat länge med varandra rent yrkesmässigt. De hade inte seglat ihop förut och är inga vana seglare i någon mening. Men det var anmärkningsvärt hur bra de jobbade som team vid slagen och hantering av segeltrimmet. En signifikant skillnad jämfört med de tillfällen då det är helt inför varandra nya bekantskaper ombord. Nästa år ska vi börja med en blött middag för alla som vill vara med så kanske det blir lite enklare att vara "du" med varanda i sittbrunnen :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar