onsdag 1 oktober 2014

Lewmar Ctrl line sheave


Detaljer, detaljer, detaljer. Vissa dagar lär man sig något nytt och så även nya ord. Har länge tyckt att skotskena och vagn behöver smörjas men det har aldrig blivit av. En vän som seglade med mig tog en noggrann titt och påpekade att hjulen där linan ska löpa är sönder och därav den tröga hanteringen.  Det finns totalt fyra hjul och ser alla ut som den jag lossade kan man förstå bättre varför skotvagnen är trög. När jag sen kollade upp detta så visar det sig att de finns som reservdelar hos Lewmar och att de kallas ctrl line sheaves. Nu har jag Lewmar skotskena size 1 om jag lyckats med identifieringen så nu ska vi bara jaga rätt på fyra nya hjul så ska nog skotvagnen löpa fint och smidigt till nästa säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar